přejít k hlavnímu textu

Omezení

Chcete-li připojit další zařízení, zatímco je k tiskárně již určité zařízení (jako je počítač) připojeno, využijte v obou případech stejnou metodu připojení.
Jestliže použijete jinou metodu připojení, připojení používaného zařízení se ukončí.
Připojení Wi-FiPřímé bezdrátové připojení nicméně společně používat možné je.

Podrobné informace o omezení naleznete níže.

Připojení pomocí bezdrátového směrovače

  • Ujistěte se, že jsou zařízení a bezdrátový směrovač připojeny. Podrobné informace o ověření těchto nastavení naleznete v příručce dodané k bezdrátovému směrovači nebo se obraťte na jeho výrobce.
    Pokud je zařízení připojeno k tiskárně bez využití bezdrátového směrovače, připojte je znovu s využitím bezdrátového směrovače.
  • Konfigurace, funkce směrovače, postupy nastavení a nastavení zabezpečení bezdrátových směrovačů se liší v závislosti na prostředí systému. Podrobné informace naleznete v příručce dodané s bezdrátovým směrovačem nebo se obraťte na výrobce.
  • V závislosti na vaší zemi nebo oblasti nemusí tato tiskárna podporovat standardy bezdrátového připojení využívající 5GHz pásmo.
  • Pokud stávající nastavení pásma kanálu ve vašem zařízení nezahrnuje 20 MHz, není možné jako protokol zabezpečení použít TKIP. Nastavení upravte na jinou možnost, která zahrnuje 20 MHz. Kvůli lepšímu zabezpečení doporučujeme nastavit AES společně s WPA2 nebo vyšším zabezpečením.
    Propojení mezi zařízením a bezdrátovým směrovačem bude během úpravy nastavení dočasně odpojeno. K další obrazovce této příručky nepokračujte, dokud nebude nastavení dokončeno.
  • Při připojování k Wi-Fi venku se nepřipojujte k síti 5 GHz (SSID).
    Pásmo 5 GHz dostupné pro tiskárnu zahrnuje kanály, které jsou povoleny pouze pro vnitřní použití, v závislosti na vaší zemi nebo oblasti.
    Podrobné informace o síti 5 GHz (SSID) vašeho bezdrátového směrovače naleznete v příručce dodávané s bezdrátovým směrovačem, nebo se obraťte na jeho výrobce.
  • V případě použití v kanceláři, obzvláště v případě připojení IEEE802.1X/EAP (WPA/WPA2/WPA3 Enterprise), se obraťte na správce sítě.
  • Mějte na paměti, že pokud se připojíte k síti, která není chráněna, existuje riziko, že vaše osobní informace budou zpřístupněny třetí straně.

Přímé připojení

Důležité

  • Pokud prostřednictvím bezdrátového směrovače k tiskárně v režimu přímého připojení připojíte zařízení s přístupem k internetu, spojení mezi zařízením a bezdrátovým směrovačem se přeruší. V takovém případě může zařízení v závislosti na svém typu automaticky přejít k připojení s využitím mobilních dat. V závislosti na využívaných službách vám mohou vám být po připojení k Internetu s využitím mobilních dat účtovány poplatky.

    • Po připojení zařízení k tiskárně v režimu přímého připojení se informace o připojení uloží v nastavení Wi-Fi. Zařízení se k tiskárně může připojit automaticky i po jeho odpojení nebo připojení k jinému bezdrátovému směrovači.
    • Aby nedocházelo k automatickému připojení k tiskárně v režimu přímého připojení, je vhodné po použití tiskárny upravit režim připojení nebo v nastavení Wi-Fi zařízení zakázat automatické připojení.
      Podrobné informace o změně nastavení zařízení naleznete v příručce dodané k zařízení, případně se obraťte na jeho výrobce.
  • Při navázání připojení zařízení k tiskárně v režimu přímého připojení nemusí být (v závislosti na vašem prostředí) připojení k internetu k dispozici. V takovém případě nelze webové služby tiskárny používat.
  • V režimu přímého připojení můžete k tiskárně současně připojit až pět zařízení. Pokud se pokusíte po připojení pěti zařízení připojit šesté, zobrazí se chybová zpráva.
    V případě zobrazení chybové zprávy odpojte od tiskárny nepoužívané zařízení a nastavení znovu upravte.
  • Přímé bezdrátové připojení umožňuje připojit zařízení (jako např. počítač) k tiskárně v 2,4GHz pásmu.
    Pokud se budete chtít připojit v 5GHz pásmu, povolte Přímé bezdrátové připojení a nastavte frekvenční pásmo jako 5 GHz.
    V závislosti na vaší zemi nebo oblasti nemusí tato tiskárna podporovat Přímé bezdrátové připojení využívající 5GHz pásmo.
  • Zařízení připojená k tiskárně v režimu přímého připojení nemohou navzájem komunikovat.
  • Pokud je zařízení připojeno k tiskárně bez využití bezdrátového směrovače a vy je chcete znovu připojit prostřednictvím stejné metody připojení, nejprve je odpojte. Připojení mezi zařízením a tiskárnou můžete přerušit na obrazovce pro nastavení Wi-Fi.